Saturday 5 March 2011

Find joy in simple things


Hi! To celebrate my Paper Lane DT membership and share some of my excitement, I decided to challenge myself with something I've never tried before. I thought it would be fun to make something different, so I chose a canvas (23x16cm) and decided to decorate it. My initial idea was to stamp directly on the canvas, but it turned out this particular one would not hold the ink, so I ended up painting it with Broken China distress ink. I was once again amazed by this ink; it covered the whole surface so easily! Then I got three of my handmade flowers and added some more layers to give them additional dimension. I also used three kinds of distress inks to bring them to life. Somehow I always feel that I need just a little more space on the card, so now I was happy to be finally able to use my big punches and have three quite big flowers on my project. I finished off with a nice sentiment, a die cut butterfly covered with Glossy Accents, some ribbon, a cute baby pink clothespin and some Hero Arts gems.

What is it for? :) Well, I think I can hang it on the wall to remind me about the simple things that can bring us joy and use the small March note to write down some important dates or events during the month. Any other ideas? :) This type of project can also make a nice personalized gift, so I will definitely try it again. Thanks for stopping by and I hope you enjoyed it!


-------

Здравейте! Ето ме пак. За да отбележа избирането ми за ДЕ на Paper Lane и да споделя част от въодушевлението си реших да се предизвикам сама с нещо, което не съм правила досега. Избрах си едно платно (23x16cm) за да го украся. Първоначалният ми план беше да се пробвам с печати върху него, но се оказа, че точно това платно не може да задържи мастилото и в крайна сметка го боядисах, така да се каже, с Broken China дистрес мастило. Това мастило не спира да ме учудва; нанесе се толкова лесно! След това сложих три от вече готовите ми цветя, добавих още няколко пласта за допълнителен обем и три вида дистрес мастила за да им вдъхна повече живот. Винаги ми се струва, че ми трябва още малко място на картичката за да разположа елементите, така че сега бях супер щастлива да използвам големите си перфоратори и да сложа цели три големи цветя :) Завърших проекта с послание ("Намирай радост в малките неща"), пеперуда покрита с Glossy Accents, панделка, една сладка бебешко розова щипчица и няколко Hero Arts камъчета.

Сега, за какво може да се използва? :) Ами, мисля си, че мога да си го закача на стената за да ми напомня за малките неща, които носят радост и да използвам бележката да си записвам някакви важни неща през месеца. Някакви други идеи? :) Също така ми се струва, че от подобно платно ще стане много хубав подарък, така че пак ще се пробвам. Мерси, че се отбихте и се надявам проектът да ви е допаднал!

7 comments:

  1. Страхотно, свежо и с прекраснйи цветове пано! Хартиените ти цветя са супер, както винаги. :)

    ReplyDelete
  2. Прекрасно си се справила! Цветно, свежо и много пролетно. Точно това, от което имам нужда рано сутрин :))

    ReplyDelete
  3. Лидия е отново толкова свежа и нежна! Страхотно.

    ReplyDelete
  4. чудесно,толкова радостно и свежо излъчване

    ReplyDelete
  5. beautiful flowers!!! so nice!!

    ReplyDelete
  6. Разкошна е, цветята са просто супер :))!!!

    ReplyDelete